El passeig de Santantoni no només en permet gaudir d’unes platges i cales úniques, sinó que també podem gaudir d’una pau increïble al mateix temps que caminem a la vora del mar que de ben segur que millorarà el nostre estat d’ànim.

Convé destacar que la majoria de persones experimenta una agradable sensació de calma, relaxació i benestar quan estem a prop de l’aigua. Perque ? el neurocientífics pensen que l’explicació està en el nostre cervell.

Bàsicament, l’efecte relaxant del mar la sobreestimulació que el nostre cervell pateix en el dia a dia. De fet, venim en un entorn sobrecarregat d’estímuls que ens bombardejant fins a provocar-nos una sobreestimulació que ens pot acabar passant factura, ja que genera un estat de tensió constant que ens impedeix relaxar-nos.

Veure el mar i escoltar el soroll de les onades ens permet desconectar-nos d’aquest entorn caòtic. De fet, el moviment del mar i la seva immensitat en genera una sensació de tranquil·litat i benestar que ens permet recarregar l’energía.

D’una altra banda, la estimulació de la creativitat és un altre dels beneficis que el mar ofereix en el nostre cervell. A grans trets el que passa és que deixem de banda les nostres preocupacions, deixant que flueixi lliurament la creativitat. En aquest estat ens mostrem obert a les experiències i sóm menys crítics.

M’agradaria acabar aquesta post amb una frase de Yasmina Khadira “Hay que mirar siempre el mar, és un espejo que no sabe mentir.

19 de Juliol de 2018